Een inwoner van Goi in Nigeria toont zijn hand die besmeurd is met ruwe olie uit de kreek in het dorp. Lekkages in een pijpleiding van Shell hebben de kreek over een lengte van vele kilometers verontreinigd. Archieffoto ANP
Volledig scherm
Een inwoner van Goi in Nigeria toont zijn hand die besmeurd is met ruwe olie uit de kreek in het dorp. Lekkages in een pijpleiding van Shell hebben de kreek over een lengte van vele kilometers verontreinigd. Archieffoto ANP © ANP

Shell onze nationale trots? Om te huilen! Om vertrek van Shell naar Londen hoeven we geen traan te laten

INGEZONDEN OPINIEEERSEL - Na de verhuizing van het hoofdkantoor naar Londen werd in veel media gesproken over Shell als onze nationale trots. Dat is toch om in huilen uit te barsten?!

 1. Opinie | Ruimte voor Ruimte biedt mogelijkheden; wel degelijk stallen gesloopt voor woningen in het buitengebied
  INGEZONDEN OPINIE

  Opinie | Ruimte voor Ruimte biedt mogelijkhe­den; wel degelijk stallen gesloopt voor woningen in het buitenge­bied

  SINT-OEDENRODE - ‘Het Brabantse buitengebied zit op slot door een regeling die bedoeld was om leegstaande stallen te verruilen voor woningen.’ In het artikel zaterdag in het Z-katern van het ED wordt gedoeld op de regeling Ruimte voor Ruimte. Maar dat het buitengebied door deze regeling op slot zit, klopt niet. Het tegendeel is eerder het geval, zegt Ad van der Aa uit Sint-Oedenrode in dit opiniestuk. Hij was jurist bij de provincie Brabant en adviseur ruimtelijke ordening.
 2. We laten ons de vuurwerkterreur van een stel kwallen welgevallen. En doen niks
  PREMIUM
  Column

  We laten ons de vuurwerk­ter­reur van een stel kwallen welgeval­len. En doen niks

  ‘Ha, ha, en toen hebben wij zo’n copperkiller afgestoken en dat gaf een knal man, zo gaaf. De pannen die klepperden rrrrrrrrrrr, zo van boven naar beneden over het dak. Geweldig. Maar toen kwam die bewoner woest naar buiten en die heeft Jeffrey tot in het dorp achtervolgd en hem daar een trap onder zijn hol gegeven dat Jeffrey drie dagen niet kon schijten. Lachen man, ha, ha. Schade? Dat kunnen wij toch niet weten, man, wij zijn pas veertien of vijftien, onze hersencellen zijn nog niet uitgehard. Daarna zijn we het bos ingegaan, want er waren ook al van die zeikerds die zeiden dat hun hondje al drie dagen onder de kast lag te plassen van angst, ha, ha, daar staan wij toch niet bij stil als we lol maken, we zijn toch pas veertien of vijftien? Toen zijn we in het bos vuurwerk af gaan steken. Ha, ha, bij de eerste klap gingen alle duiven omhoog. Die zijn snel joh! Ik zag ook nog een paar hertjes wegrennen (noot van de redactie; er leven hier geen herten dus het zijn reeën geweest, maar deze jongens zijn pas veertien of vijftien, die kunnen dat niet weten. Hun hersencel heeft waarschijnlijk net in een uithoekje van de schedel gelegen)’.