Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Toch ten dele gezwicht voor trammelant die over roken ontstaan is

COLUMNOp de uiterste hoek van het perron staat een grote bank, naast de kleine rookzone. In de ochtend loop ik het hele eind van de roltrap naar die bank, om daar nog een thuisgedraaide sigaret te roken, voordat de sneltrein naar Eindhoven arriveert. 

Eerder nam ik de sprinter naar station Strijp-S, maar sinds mijn halve pensioen neem ik de luxe van de bus bij Eindhoven Centraal. Een naam waar trouwens niks mis mee is, want hoe vaak heb ik op Strijp-S mensen zien uitstappen, die in het centrum moesten zijn. Of de verwarring in de trein, vlak voordat hij op Strijp-S stopt.

  1. Met mijn neus op de feiten
    PREMIUM
    Column

    Met mijn neus op de feiten

    Ik heb het geprobeerd, mijn vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden, zoals elk jaar in een artikel wordt geadviseerd om zo fris mogelijk weer aan de slag te kunnen. Ondanks dat ik thuis geen strand met oceaan voor de deur heb, geen 33 graden, geen Lissabon aan de overkant, maar wel Portugese wijnen, kon ik nog genieten van een paar vrije dagen thuis. Met redelijk weer, toch nog een dagje zwemmen, beetje winkelen en een museum bezoeken. Best relaxed allemaal.