Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Waarom blijven we de hele dag onze mobiel oppakken voor nieuws?

ColumnPloing. Berichtje op m'n telefoon. Het is weer zo ver. De wekelijkse update van mijn schermtijd. Benieuwd hoeveel uur ik de afgelopen dagen weer op mijn mobiel heb gekeken. De eindscore is niet mals. Man man man man man. Ze hadden beter kunnen registreren wanneer ik dat ding níet in mijn handen heb gehad.

Quote

In een poging om de boel te sussen, ga ik blijkbaar als een gek info opslurpen

Dat ik verbaasd ben is trouwens ook wel vreemd. Ik zit al heel wat dagen vastgeklonken aan mijn mobiel. Het is niet zo dat ik hier een partijtje doelloos zit te internetten. Los van het checken van appjes van collega's kijk ik om de haverklap op onze en andere nieuwssites om te kijken of er al nieuwe corona-berichten zijn. Daar kan ik behoorlijk mee overdrijven. Er zijn momenten dat ik om de tien minuten kijk. Het zal niemand verbazen dat er dan natuurlijk nog steeds ongeveer dezelfde berichten op staan als tien minuten daarvoor.

Bovendien: als de pleuris uitbreekt krijg ik echt wel een app van mijn collega's. Daarnaast komt er bij echt groot nieuws automatisch een melding van onze site. Waarom dan toch zo hysterisch dat ding blijven oppakken?