In een woning aan de Hooimijt in Made zijn vrijdagochtend twee doden gevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
In een woning aan de Hooimijt in Made zijn vrijdagochtend twee doden gevonden. © BN DeStem

Wat heeft er zich achter die voordeur afgespeeld?

Het bericht laat me al dagen niet helemaal los. Ergens in een nieuwbouwwijk in Made, in een straat met de lieflijke naam Hooimijt, deed de politie vrijdag een gruwelijke vondst. In het huis lagen twee dode mensen. Een basisschooljuf en haar man.

Quote

Hoe het leven zo kan ontsporen, hoe er ineens kortslui­ting bij mensen kan ontstaan: je wil het gewoon snappen

De politie deed na dagen van onderzoek geen andere mededeling dan dat het om een ‘gezinsdrama’ ging. Dit vanwege de privacy van de nabestaanden. Heel logisch en respectvol. Toch heeft het ook een keerzijde. Vanaf dat moment barstte namelijk het grote speculeren los. Wat heeft zich daar achter die deur afgespeeld? Collega’s van andere kranten interviewden buurtbewoners die zich hardop afvroegen wat er toch gebeurd zou kunnen zijn. Een aantal van hen wist te melden dat het stel sinds vorig jaar getrouwd was en een ‘gelukkige indruk’ maakte. Anderen hoorden wel eens ruzie uit het nieuwbouwhuis opstijgen. Ook lieten bekenden van zich horen die allemaal geschokt waren. 

De vrouw, die jarenlang lid was van carnavalsvereniging De Plakkers, werd door de club geroemd. ‘Ze bezat veel enthousiasme, humor, gezelligheid, zorgzaamheid en was ook een fijn luisterend oor.’ Het online condoleance register liep meteen over met berichten voor de vrouw, inclusief troostende woorden van hordes mensen die haar nooit gekend hebben.