Het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Meierijstad. De vrouw op de foto is de gemeentesecretaris (niet een wethouder of de burgemeester dus).
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Meierijstad. De vrouw op de foto is de gemeentesecretaris (niet een wethouder of de burgemeester dus). © Van Assendelft Fotografie

Zo'n wethouderspost is toch gewoon een hondenbaan?

ColumnAls je de foto’s van de kakelverse colleges van burgemeester en wethouders bekijkt, is het net alsof Nederland enkel uit saaie, witte, middelbare mannen in pak bestaat. De oorzaak van dit gezichtsbedrog schuilt in het feit dat er na de laatste gemeenteraadsverkiezingen schrikbarend weinig vrouwen tot wethouder benoemd zijn.

 1. Grote weerstand tegen vluchtelingen ‘in je achtertuin’: ‘Hallo, waarom moeten wij dit oplossen?’
  PREMIUM
  VAN DE LEZER

  Grote weerstand tegen vluchtelin­gen ‘in je achtertuin’: ‘Hallo, waarom moeten wij dit oplossen?’

  De zoektocht naar locaties voor het opvangen van vluchtelingen in deze regio verloopt moeizaam. Op veel plekken stuit de komst van een azc op zo veel weerstand dat lokale bestuurders hun plannen meteen weer intrekken. Hoe moet dit verder, vroegen we voor onze rubriek de Drie Wijzen van het Zuidoosten aan Mpanzu Bamenga, Hans-Martin Don en Peter Achterberg.
  Cranendonck, Eindhoven, Deurne, Son en Breugel, Helmond, Someren, Bladel, Oirschot, Gemert-Bakel, Eersel, Bergeijk, Laarbeek, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Veldhoven, Asten, Waalre, Reusel-De Mierden, Valkenswaard