De economie in de Brainport regio draait mede door de aanwezigheid van Philips en ASML zeer goed. Maar lang niet alle inwoners van de regio, zoals in sommige wijken in Eindhoven, profiteren hiervan.
Volledig scherm
De economie in de Brainport regio draait mede door de aanwezigheid van Philips en ASML zeer goed. Maar lang niet alle inwoners van de regio, zoals in sommige wijken in Eindhoven, profiteren hiervan. © DCI Media

Zoeken naar hoe iedereen mee te laten profiteren van de welvaart; Brede Welvaart kan de weg wijzen

INGEZONDEN OPINIEEINDHOVEN - Het begrip Brede Welvaart moet goed in regeerakkoord en coalitieakkoord Eindhoven komen, zodat iedereen straks profijt kan hebben van de florerende economie in Brainport.

 1. Lezers van het ED niet onder de indruk van excuses PostNL: ‘Ze sturen je van het kastje naar de muur’
  VAN DE LEZER

  Lezers van het ED niet onder de indruk van excuses PostNL: ‘Ze sturen je van het kastje naar de muur’

  Het nieuws over de slechte bezorging van brievenbuspakketjes in Brabant komt veel lezers van het ED bekend voor. PostNL erkent het probleem en belooft beterschap, stelde het bedrijf. Desalniettemin krijgen ze er langs in de reacties.
  Cranendonck, Eindhoven, Deurne, Son en Breugel, Helmond, Someren, Bladel, Oirschot, Gemert-Bakel, Eersel, Bergeijk, Laarbeek, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Veldhoven, Asten, Waalre, Reusel-De Mierden, Valkenswaard
 2. Stelling van de Week: allemaal verplicht aan de warmtepomp, een slecht plan?
  VAN DE LEZER

  Stelling van de Week: allemaal verplicht aan de warmtepomp, een slecht plan?

  Vanaf 1 januari 2026 mogen cv-ketels die kapotgaan niet meer worden vervangen door een nieuwe gasgestookte ketel. Huiseigenaren moeten dan een warmtepomp installeren, liet minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) vorige week weten.
  Cranendonck, Eindhoven, Deurne, Son en Breugel, Helmond, Someren, Bladel, Oirschot, Gemert-Bakel, Eersel, Bergeijk, Laarbeek, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Veldhoven, Asten, Waalre, Reusel-De Mierden, Valkenswaard
 3. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?