De dijkversterkers kunnen tijdens deze oefening voor het eerst gebruik maken van een zakkenvulmachine en apparaat waarmee de zakken snel kunnen worden dichtgenaaid.
Volledig scherm
PREMIUM
De dijkversterkers kunnen tijdens deze oefening voor het eerst gebruik maken van een zakkenvulmachine en apparaat waarmee de zakken snel kunnen worden dichtgenaaid. © Peter van Erp

Aannemers oefenen op dreigende doorbraak van Maasdijk bij Oijen

OIJEN - Op de Oijense Benedendijk lijkt het dinsdagmiddag op een noodsituatie. Aannemers slepen met zandzakken, pompen en gronddoek alsof de dijk elk moment kan doorbreken. Het waterschap laat er vijf gecontracteerde aannemers oefenen op een mogelijke calamiteit. 

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?