Theatercollectief Een Schone Dood speelt het absurdistische stuk 'In het gras' op de weide van Martin Jan van Mourik in Ravenstein, die het zijn Philips van Kleeftheater noemt.
Volledig scherm
Theatercollectief Een Schone Dood speelt het absurdistische stuk 'In het gras' op de weide van Martin Jan van Mourik in Ravenstein, die het zijn Philips van Kleeftheater noemt. © Thomas Segers

Absurdistisch stuk ‘In het gras’ in Ravensteins amfitheater

RAVENSTEIN - ‘In het gras’, zo heet het stuk van theatercollectief Een Schone Dood. Het ging vrijdag 18 juni in première, op het gras van het Philips van Kleeftheater in Ravenstein. 

 1. ‘Overheden, zorg dat je je administratie op orde hebt’
  PREMIUM
  Afscheid rijksarchivaris Jan Sanders

  ‘Overheden, zorg dat je je administra­tie op orde hebt’

  Ooit begon hij aan de Bossche Waterstraat als stagiair bij het Rijksarchief in Noord-Brabant. En nu, veertig jaar later, staat Jan Sanders (66) aan de vooravond van zijn afscheid als rijksarchivaris bij het Brabants Historisch Informatie Centrum. Dat-ie tussentijds óók nog ‘bewaker’ van het provinciearchief en van waterschap- en gemeentearchieven werd, ach, dat kwam zomaar op zijn pad.
 2. Pastoor Van Genugten had al ooit zijn portret ín de kerk: ‘Hij verdient ook straatnaam voor al zijn werk’
  PREMIUM
  Straatnaam verdiend

  Pastoor Van Genugten had al ooit zijn portret ín de kerk: ‘Hij verdient ook straatnaam voor al zijn werk’

  BERGHEM - Toenmalig kapelaan Jeroen Beekman verwijderde in 2013 het pastelportret van wijlen pastoor Antoon van Genugten uit de kerk van Berghem en hing het ergens anders op. Dat leidde tot boze reacties. ,,Ik zie dit als een verkapte beeldenstorm”, reageerde kunstenares Ger van Iperen die het portret maakte als eerbetoon aan de in het dorp bewierookte Van Genugten.
 3. Reuzenijs gestolen bij Eethuys 't Akkertje in Geffen: ‘Een jaar gratis ijs voor degene die ‘m terugbrengt!’
  PREMIUM

  Reuzenijs gestolen bij Eethuys 't Akkertje in Geffen: ‘Een jaar gratis ijs voor degene die ‘m terug­brengt!’

  GEFFEN - ,,Wat een kansloze eikels wonen er in, of rond Geffen. Blijf met je poten van andermans spullen af! Als je een ijsje wil, kom dan gewoon naar binnen. Sukkels!” Teksten waar geen woord Spaans bij zit. Zaterdagochtend werden ze geplaatst op de Facebook-pagina van Eethuys ‘t Akkertje in Geffen. De levensgrote ijshoorn -karakteriserend voor elke snackbar met een beetje statuur- van het bedrijf is gestolen.