Volledig scherm
PREMIUM
Fleuren bestaat 100 jaar, V.l.n.r. Antoon Fleuren, Fons Fleuren en Jan Egberts. dgfoto editie Maas en Waal foto Eveline van Elk © Eveline Van Elk

Al honderd jaar stro en voer van Fleuren voor je knaagdieren

OSS/BERGHAREN - De vrachtwagens van Fleuren kun je door heel Nederland en Europa zien rijden. Grote kans ook dat uw konijn, hamster of cavia op stro zit en voer eet van het Bergharense familiebedrijf, dat ook een flinke vestiging heeft in Oss. Het zijn twee belangrijke bedrijfstakken, maar er is meer. En wie weet wat er in de toekomst nog komt, want een ding is zeker: ondernemen zit de Fleurens in het bloed. Al 100 jaar.

Quote

Als je verschil­len­de takken hebt, heb je altijd inkomen

Fons Fleuren

De broers Antoon Fleuren (68) en Fons Fleuren (61) zijn niet op hun mondje gevallen. Ze tuimelen over elkaar heen met verhalen over de familie en het bedrijf. Zwager Jan Engbers (63) kijkt geamuseerd toe en vult af en toe aan. Samen met broers Wim en Piet en ex-schoonzoon van broer Henk, Pierre, runnen de drie het Bergharense familiebedrijf.
Antoon: ,,In 1919 begon opa een maalderij en meelhandel in de molen van Batenburg. Toen de boerenbedrijven gingen groeien en foerage nodig hadden, vulden wij dat gat. Het molenaarsbedrijf lieten we varen. Als we ergens een uitdaging in zagen, deden we het.” Fons: ,,Zo is de Truck Service ook ontstaan.” Antoon vult aan: ,,Er was hier niet veel vroeger. Mensen kwamen vragen of ze hun wagens hier konden laten repareren.” Fons: ,,Als je verschillende takken hebt, heb je altijd inkomen.” En die zijn er.

 1. Osse honden die ‘aanranders, kippendieven en roovers’ aanhouden
  PREMIUM
  Stille getuigen

  Osse honden die ‘aanranders, kippendie­ven en roovers’ aanhouden

  De afgelopen weken haalden, afgezien van die arme gedumpte puppy's in de regio, twee honden het nieuws. En niet de minste. De Duitse staande langhaar Fenna uit Oss mocht deelnemen aan de prestigieuze Nimrod, dé wedstrijd voor jachthonden waaraan het meedoen alleen al een eer is. En dan was er nog de herder July uit Nistelrode die deel uitmaakte van het Nederlands hondenteam dat het opnam tegen België.
 2. Harddrugs en chemicaliën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa
  VIDEO

  Harddrugs en chemica­liën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa

  BERGHEM - De politie heeft maandag in het kader van operatie Alfa harddrugs, chemicaliën en een grote hoeveelheid chemisch afval gevonden bij het doorzoeken van twee panden in Berghem. De politie houdt bewust in het midden in welk pand de chemicaliën precies zijn gevonden. Een pand, aan de Koolzaadweg, zou de woning van zijn topcrimineel Martien R.. Het andere pand betreft een transportbedrijf aan de Spaanderstraat. De politie gaf aan het vermoeden te hebben dat er naast drugs ook vuurwapens en geld lagen in de panden. Er zijn maandag geen arrestaties verricht.