Alles voor de likes, de shares en dat ene perfecte PSV-plaatje

videoEINDHOVEN/GEFFEN/OSS - Terwijl PSV op het veld knokt voor drie punten, wordt naast het veld een heel andere strijd uitgevochten: die om de aandacht van de fan. Met een heel leger aan fotografen, cameramannen en andere ‘content creators’ doet de club er alles aan likes en views te scoren. Zo veel mogelijk, zo snel mogelijk, iedere wedstrijd opnieuw. Als klassieke voetbalverslaggever is er amper tegenop te boksen. Een wedstrijd door de rood-witte lens van twee clubfotografen én een tv-maker uit de regio. ,,Binnen een paar tellen staat het op Instagram, sneller kan niet.” 

Waar menig jongetje er van droomt ooit te schitteren op het gras in het Philips Stadion, wilde Aaron van Zandvoort niets liever dan er een paar meter naast staan. Vlak achter de boarding, met een camera in zijn hand. Al vroeg in zijn tienerjaren fotografeerde de Geffenaar bij RKC, Den Bosch en TOP. Voor de uitwedstrijden reed opa hem het hele land door. Tot drie jaar geleden zijn droom uitkwam: beelden schieten bij zijn PSV. 

 1. Teslarijder dacht dat automatische piloot aanstond en veroorzaakte fataal ongeval
  PREMIUM

  Teslarij­der dacht dat automati­sche piloot aanstond en veroorzaak­te fataal ongeval

  REEK/UDEN - De 64-jarige Udenaar die op 30 januari op de verkeerde weghelft van de Provincialeweg Zuid bij Reek frontaal op een tegenligger botste, was in de veronderstelling dat de autopilot op dat moment zijn Tesla bestuurde. Dat vertelde hij dinsdagmorgen in de rechtbank in Den Bosch. De bestuurder van de andere auto, de 73-jarige oud-Maaslandcollege-docent Harry Hoeben uit Oss, overleed aan de gevolgen van de botsing.
 2. Nieuw werk van Martin Jan van Mourik uit Ravenstein over Adolf en Philips van Kleef: 'Nog nooit zo trots geweest op een boek’
  PREMIUM

  Nieuw werk van Martin Jan van Mourik uit Ravenstein over Adolf en Philips van Kleef: 'Nog nooit zo trots geweest op een boek’

  RAVENSTEIN - Hij heeft een boekenplank vol geschreven. Althans, over het Nederlands recht. Maar het nieuwste boek van emeritus hoogleraar notarieel- en privaatrecht Martin Jan van Mourik (1943) uit Ravenstein heeft een geschiedkundige inhoud. ,,Ik ben nog nooit zo trots geweest op een boek. Dit verhaal was nog niet verteld, terwijl het echt verteld moet worden.”