Volledig scherm
PREMIUM
Zicht op het land waarop bedrijventerrein Heesch West komt. © Maarten van den Hurk / BD

‘Als betrouwbare overheid kun je Heesch West niet in 10 punten framen’

HEESCH/VINKEL - Na een zomer vol zorgen, met 1.300 bezwaren,  werken de wethouders van Heesch West toch vol vertrouwen verder aan de plannen voor het bedrijventerrein. Waarvoor zij ook fans kennen: ,,De ondernemers! Er is echt heel veel vraag naar kavels.’’ 

Ze bleven nogal stil deze zomer, toen hónderden bezwaarschriften over hun plannen voor Heesch West rolden. Het leek het alsof de wethouders van Bernheze, Den Bosch en Oss zich wat in de hoek lieten drukken. Maar nee, gaven ze deze maand aan, de tijd was nog niet rijp. Nu wilden Rien Wijdeven, Roy Geers en Frank den Brok graag hun verhaal doen. Wel samen, met ook projectdirecteur Paul van Dijk erbij.

 1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 2. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.
 3. Heerlijk kermisavondje in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’
  PREMIUM

  Heerlijk kermis­avond­je in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’

  DEN BOSCH/OSS - Het filmpje duurt maar een minuut. Het maakt de beelden niet minder heftig. Een man staat rustig te plassen bij een urinoir als een vrouw de beschuldigende vinger naar hem wijst. Voor hij doorheeft wat er loos is, vliegt een kleine maar gespierde man hem aan. Al bij de eerste vuistslag in zijn gezicht gaat hij neer. Het belet de aanvaller niet om bovenop hem te duiken en nog een serie stoten uit te delen.