Het toekomstige wooncomplex Cross aan de Kruisstraat, schuin tegenover de Groene Engel. Er komen hier zes betaalbare huurappartementen aan de voorzijde en zeven aan de kant van de Nieuwstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Het toekomstige wooncomplex Cross aan de Kruisstraat, schuin tegenover de Groene Engel. Er komen hier zes betaalbare huurappartementen aan de voorzijde en zeven aan de kant van de Nieuwstraat. © Ariens CS

Appartementen bloeien waar winkels en kantoren stierven

OSS - De beste remedie tegen leegstand? Ombouwen tot woningen! Rond het centrum van Oss schiet het ene wooncomplex na het andere uit de grond. Op winkels en kantoren zit geen hond meer te wachten. Woonruimte is het nieuwe goud. 

 1. Titus gluurt straks vanaf de overkant van de Molenstraat naar Titus Brandsma Lyceum in Oss
  PREMIUM
  Animatie

  Titus gluurt straks vanaf de overkant van de Molen­straat naar Titus Brandsma Lyceum in Oss

  OSS - Vista Titus, zo gaat het nieuwe appartementengebouw heten dat recht tegenover het Titus Brandsma Lyceum in Oss wordt gebouwd. Opnieuw een project van Ton Kemkens en zijn Patrimonium. Op de hoek met de Haarvilstraat maakt een zielloos bouwwerk plaats voor een gebouw met een verhaal. Of in dit geval twee gebouwen met een verhaal. Schuif in de animatie hierboven tussen heden en toekomst.
 2. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’