Volledig scherm
Wethouder Van Orsouw opent het complex. © Roy van der Lee/BD

Appartementencomplex De Vorst is officieel open in voormalig Organon-pand Oss

OSS - Appartementencomplex De Vorst is woensdagmiddag officieel geopend. Wethouder Joop van Orsouw knipte met een gigantische schaar ceremonieel het lint door. 

In het complex op de hoek van de Wethouder van Eschstraat zijn tientallen studio's en appartementen gebouwd in het voormalig hoofdkantoor van Akzo Pharm, ooit de moeder van Osse trots Organon. Maar met die donkere ramen en sombere kleuren had het pand bepaald geen uitnodigende uitstraling. Dat is nu wel anders. Ontwikkelaar Certitudo Capital bouwde een extra verdieping op het complex dat nu 74 woningen telt. Die zijn allemaal al verhuurd. 

Tijdens zijn openingspraatje prees Van Orsouw de geslaagde, duurzame verbouwing van het uit 1977 daterende pand. ,,Dit soort woningen is ontzettend in trek. Betaalbare huur voor jonge mensen, dat hebben we nodig in Oss. Ik denk dat we nog wel vijf van dit soort complexen vol krijgen als we willen.”

De verbouwing van het pand had heel wat voeten in aarde. Door de ligging tegen het spoor en vlakbij Organon moest de ontwikkelaar met veel meer geluids- en milieueisen rekening houden dan elders.