In het pand aan de Narcislaan in Heesch komen wellicht arbeidsmigranten.
Volledig scherm
In het pand aan de Narcislaan in Heesch komen wellicht arbeidsmigranten. © Maarten van den Hurk / BD

Arbeidsmigranten in vroegere Hubo Heesch

HEESCH - Het leegstaande bedrijfspand aan de Narcislaan midden in Heesch is in beeld voor huisvesting van arbeidsmigranten. De gemeente Bernheze wil maximaal zes mensen toestaan, voor maximaal drie jaar.

Met zo'n vergunning zouden de eigenaars uit de voeten kunnen. Zij werken aan plannen voor woningbouw op de plaats van het bedrijfspand. Realisatie daarvan is niet op korte termijn haalbaar. Voor de eerstkomende tijd zou huisvesting van arbeidsmigranten daarom een welkome optie zijn, aldus Willie Leeijen: ,,Alles op een nette manier en in goed overleg met de buurt.’’

Het bedrijfspand staat op een kruising van woonstraten. Ooit zat er een buurtsuper in, later een Hubo bouwmarkt en de laatste jaren een werkplaats van zorgorganisatie Dichterbij. In het begin van deze eeuw deed het even dienst als dorpshuis, tijdens de verbouwing van De Pas. Sinds vorig jaar staat het pand leeg. 

Onder voorwaarden

Volgens het bestemmingsplan mag er niet zomaar gewoond worden. Echter Bernheze kent ook een afwijkingsregel voor bijvoorbeeld leegstaande kantoor- en winkelpanden, kerken en schoolgebouwen. Tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten is hier mogelijk onder voorwaarden. Zo moeten de eigenaren voor goede slaap- en leefruimtes zorgen.