De geboortesteen van Simon van den Bergh.
Volledig scherm
De geboortesteen van Simon van den Bergh. © Maarten van de Rakt

Auto botst op monumentje van Unilever-oprichter in Geffen

GEFFEN - Met een beetje meer pech was de complete gedenksteen van Simon van den Bergh in Geffen helemaal aan gort gereden door een automobilist. Nu bleef de schade na een botsing nog enigszins beperkt. Maandag herstelde een metselaar het monumentje.

Het is overigens onduidelijk wanneer een auto tegen het monument is gereden. 

Zes jaar geleden landde de geboortesteen van Simon van den Bergh voor multifunctioneel centrum De Koppellinck aan de Kloosterstraat. De tekst spreekt voor zich: ‘Op deze plek werd 26 oktober 1819 geboren, Simon van den Bergh, een eenvoudig, vroom en rechtschapen man en stichter van een wereldzaak’. Die wereldzaak is multinational Unilever. Simon van den Bergh was een van de oprichters.

Het is aan de heemkundekring Vladerack te danken dat de steen toen niet letterlijk op een puinhoop belandde. ,,We hebben hem net op tijd ontdekt en weten te redden”, zei voorzitter Gerrit van den Helm destijds. Bij de officiële onthulling een jaar later gaven veel nazaten, die verspreid over de hele wereld wonen, acte de présence.

,,Het moet een flinke klap hebben gegeven, die botsing”, zegt de metselaar. ,,Dat paaltje was ook uit de grond gereden. Misschien moeten er wel paaltjes aan de voorkant worden gezet.” 

  1. Trampolinespringer Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwongen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    Trampoline­sprin­ger Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwon­gen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    OSS - Het is een gek gezicht: op het plein tussen de Maasporthal en de sporthal van sportvereniging Flik Flak in Den Bosch springen trampolines in het oog. Zo'n vijf tot zes meter boven de trampolines maakt Ossenaar Milco Abrahams zijn salto's en schroeven in de buitenlucht. ,,Het is niet ideaal, maar ik ben al lang blij dat ik weer wat kan doen", zegt het 19-jarige talent, dat in december nog deelnam aan het WK in Tokio.