Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van de nieuwbouw op De Kolk in Ravenstein. © Gemeente Oss

Bedrijven in Ravenstein willen geen (broodnodige) woningbouw op plek oude brandweerkazerne

RAVENSTEIN - Ravenstein snakt naar nieuwe woningen, maar de woningbouw op bedrijventerrein De Kolk is hoogst onzeker nu twee ondernemers naar de Raad van State zijn gestapt. Elektrotechnisch bedrijf R. Megens en verhuurder De Kok Gebouwen vrezen in de toekomst ernstig nadeel te ondervinden van de bouwplannen op de plek van de oude brandweerkazerne.

Megens en De Kok vinden dat de gemeente te weinig rekening heeft gehouden met hun belangen. De woningbouw, zeventien appartementen en twintig grondgebonden woningen, kan flinke beperkingen gaan opleveren, zegt raadsman Huub van der Westen. Megens heeft in juni bij de gemeente Oss een melding ingediend omdat leveranciers ook ’s nachts willen komen vanwege de files overdag. Vermoedelijk levert nachtelijke aanvoer te veel geluid op voor de toekomstige woningen.

  1. Honderdjarige Jet Wolters wás de krant
    PREMIUM
    Stille getuigen

    Honderdja­ri­ge Jet Wolters wás de krant

    Honderd jaar geleden werd ze geboren. Honderd jaar geleden ook kwam ze voor het eerst in de krant. In de Stad Oss stond ze bij de geboorteberichten van de burgerlijke stand: Henriëtta Maria Wolters, dochter van Theodorus A. Wolters en Petronella M. Smits. In februari 1920 was dat, nog onwetend van de rol die voor haar was weggelegd in de Osse dag- en weekbladpers. Vorige week is ze honderd jaar geworden en daarom vandaag opnieuw in de krant.