Oud-medewerker Steve Mecinski maakte onder andere beelden van fouten bij het doodschieten van een stier in opdracht van Taurus.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-medewerker Steve Mecinski maakte onder andere beelden van fouten bij het doodschieten van een stier in opdracht van Taurus. © Videostill

Beheerder van wilde grazers eist voor de rechter dat klokkenluider zijn mond houdt over misstanden

KEENT - Een oud-medewerker moet zich niet meer negatief uitlaten over stichting Taurus, beheerder van grazers in natuurgebieden. Doet hij dat wel, dan moet de klokkenluider per keer een boete van 5.000 euro betalen. Dat eiste de stichting in een kort geding in de Arnhemse rechtbank.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.