De actie van Berghem Sport en Jumbo gaat woensdag van start.
Volledig scherm
De actie van Berghem Sport en Jumbo gaat woensdag van start. © Facebook

Berghem Sport trapt voetbalplaatjesactie met Jumbo's af

BERGHEM - Voetbalvereniging Berghem Sport houdt voor de tweede keer een grote voetbalplaatjesactie, in samenwerking met de twee vestigingen van Jumbo in het dorp. De aftrap is komende woensdag om 14.30 uur op sportpark De Koppelsteeg in Berghem. 

De vorige voetbalplaatjesactie dateert van vijf jaar geleden, toen in samenwerking met de lokale Albert Heijn. De club bestond destijds 75 jaar. ,,Dat was toen een groot succes waaraan iedereen veel plezier beleefd heeft. Dat willen we graag herhalen", aldus voorzitter Teun Brands van de Sponsorcommissie Berghem Sport. De plaatjes zijn verkrijgbaar bij aankoop van boodschappen. Door de strengere privacywetgeving was er meer administratie nodig om de voetbalplaatjesactie te regelen. ,,Iedereen wilde meedoen maar daarvoor waren wel handtekeningen nodig”, vertelt Brands. 

Van zo'n 750 spelers zijn plaatjes verkrijgbaar. Brands: ,,Spelers van alle jeugdelftallen en de  spelers van de bovenste seniorenelftallen.” Van lagere seniorenelftallen zijn alleen elftalfoto's beschikbaar. In totaal telt de grootste sportvereniging van Berghem 1.084 leden. ,,Grofweg een op de tien Berghemnaren is lid van Berghem Sport.”

Bij de aftrap woensdag op het sportpark staat tussen 14.30 en 16.30 uur een stand klaar waar kinderen of ouders de vol te krijgen plaatjesboeken kunnen ophalen. Boeken die niet worden afgehaald, worden via de teamleiders verspreid. Om de kinderen die middag nog wat te vermaken, zet de club speelattributen klaar.