Een wagentje vol paasboodschappen.
Volledig scherm
Een wagentje vol paasboodschappen. © Piroschka van de Wouw / ANP

Bernheze verruimt winkeltijden vanwege corona

HEESCH - Klanten krijgen in Bernheze extra tijd voor hun paasboodschappen. Vanwege de coronacrisis mogen de winkels van de gemeente hun openingstijden verruimen op alle zon- en feestdagen tot en met 1 juni (Pinksteren).

Winkels mogen tijdelijk ook op deze bijzondere dagen open zijn van 07.00 tot 22.00 uur, in plaats van 10.00 tot 20.00 uur. De tijdelijke ontheffing geldt voor alle zaken. Vooral door supermarkten was er om gevraagd. Zij mogen vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus maar een beperkt aantal klanten tegelijk binnen hebben. Ze voorzagen problemen voor de paasdagen.

De nieuwe tijden voor zon- en feestdagen in Bernheze zijn gelijk aan de tijden die ook doordeweeks en op zaterdag gelden. Elke winkel beslist uiteindelijk zelf wanneer de deuren open zijn, binnen de gegeven ruimte. 

Wel praktisch

Anke Wiegmans van de Jumbo in Heesch is blij met de extra mogelijkheden. Haar supermarkt zal op Goede Vrijdag open blijven tot 22 uur, net als op gewone vrijdagen. En op eerste en tweede paasdag start ze een uurtje eerder: ,,Om negen uur dus. En niet om zeven uur, dat lijkt me voor zondagen wel heel erg vroeg. Het is wel praktisch dat de gemeente nu deze ruimte geeft maar ik ga niet van alles gebruik maken. Ik vind bijvoorbeeld de Dodenherdenking op de avond van 4 mei ook iets om rekening mee te houden.’’

De gemeente Uden gaf vorige maand de winkeltijden voor zon- en feestdagen al helemaal en voorgoed vrij. Dit om onnodige regelgeving weg te nemen. In Uden mogen winkels nu elke dag open zijn tussen 6.00 en 22.00 uur. Dit zijn de grenzen van de landelijke Winkeltijdenwet.