Volledig scherm
Het bedrijfspand aan de Geffensestraat. © Maarten van den Hurk / BD

Bernheze wil arbeidsmigranten met dwangsom uit bedrijfspand werken

HEESCH - Een boete van 15.000 euro dreigt voor de eigenaren van een bedrijfspand in Heesch waarin arbeidsmigranten wonen. De gemeente Bernheze zet bestuursdwang in om deze illegale situatie aan de Geffensestraat te beëindigen.

Volgens Bernheze verblijven er zes arbeidsmigranten in het pand. Dat was althans zo in januari, toen de gemeente na een tip tot tweemaal toe ging controleren. Overleg sindsdien met de eigenaren van het pand heeft niet geleid tot beëindiging van de bewoning. Daarom heeft het college deze week een last onder dwangsom opgelegd, van 5.000 euro per week met een maximum van 15.000 euro.

Het gaat om een bedrijfspand aan de Geffensestraat op bedrijventerrein ‘Cereslaan’,  tussen snelweg A59 en de Bosschebaan. Blijkens borden op de gevel wordt er ruimte voor opslag aangeboden. In zo’n bedrijfsgebouw is huisvesting van arbeidsmigranten niet toegestaan volgens het beleid van Bernheze. De gemeente ziet sinds vorig jaar streng toe op de regelgeving op dit terrein. Er zijn al eerder illegale woonsituaties beêindigd.