Volledig scherm
PREMIUM
Berry Reijnen, de Osse operette- en musicalzanger staat in de finale van het Ouderen Songfestival © Mari van Rossem

Berry Reijnen opnieuw in finale Ouderen Songfestival:’Ik weet hoe ik publiek op mijn hand moet krijgen’

OSS - Berry Reijnen (73) uit Oss staat voor het tweede jaar op rij in de finale van het Ouderen Songfestival van Nederland. De operettefanaat heeft een plekje bij de laatste zestien deelnemers afgedwongen. 

Zenuwachtig is hij niet voor de finale op 7 december in het DeLaMar theater in Amsterdam, want Reijnen staat al sinds 1961 op de planken. ,,Ik deed voor het eerst mee in ‘Het geheim van de Hofmaarschalk’, een jeugdoperette. Dat mochten wij als vereniging toen opvoeren in de stadsschouwburg van Tilburg. Die was toen pas geopend.”

De passie voor muziek was er sinds kleins af aan al. ,,Allebei mijn ouders zongen in een koor. Daarna ging ik zelf ook zingen bij een kinderkoor, om vervolgens de stap te maken naar een operettevereniging.”

 1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 2. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.
 3. Heerlijk kermisavondje in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’
  PREMIUM

  Heerlijk kermis­avond­je in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’

  DEN BOSCH/OSS - Het filmpje duurt maar een minuut. Het maakt de beelden niet minder heftig. Een man staat rustig te plassen bij een urinoir als een vrouw de beschuldigende vinger naar hem wijst. Voor hij doorheeft wat er loos is, vliegt een kleine maar gespierde man hem aan. Al bij de eerste vuistslag in zijn gezicht gaat hij neer. Het belet de aanvaller niet om bovenop hem te duiken en nog een serie stoten uit te delen.