Volledig scherm
De auto met het lachgas © Instagram/PolitieOss

Bestuurster (20) ligt knock-out in de auto met ballon lachgas nog in haar mond in Heesch

HEESCH - De politie stuitte dinsdagochtend rond 7.30 uur op een niet alledaags tafereel in Heesch. Dicht bij het dorp werd daar een 20-jarige vrouw gevonden in een auto. Zij lag knock-out met een ballon in haar mond.

Een getuige zag dat de gebruiker al zeker een uur ballonnen met lachgas aan het inhaleren was. Dat deed zij in een auto met draaiende motor. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen ze dat de vrouw ‘totaal knock-out’ in de auto lag met een ballon nog in de mond, zo is te lezen op de Instagrampagina van de politie. Uit een speekseltest bleek dat er ook nog andere harddrugs in het spel waren.

De lachgas-gebruiker kan rekenen op een rijverbod en een melding bij het CBR. Lachgas gebruiken is niet verboden volgens de wet, maar wel schadelijk voor je hersenen. Dat geldt al helemaal in het verkeer. Zo waarschuwt de politie. 

  1. Drukte en dorpse gezelligheid bij Macharense kermisfeesten

    Drukte en dorpse gezellig­heid bij Macharense kermisfees­ten

    MACHAREN - Dan doen we het maar zelf! Met dat idee ging een viertal Macharenaren na de laatste gemeentelijke kermis van 2018 aan de slag met het organiseren van een eigen 'dorpsfeest met kermisthema'. Deze zaterdag blijkt dat de dorpsbewoners het initiatief massaal omarmen: na een drukbezocht straatfeest in de Dorpstraat als traditionele opening zitten vanaf een uur of vijf een kleine driehonderd 'hongerigen' te mummelen bij de allereerste kermis-BBQ.