Volledig scherm
De auto met het lachgas © Instagram/PolitieOss

Bestuurster (20) ligt knock-out in de auto met ballon lachgas nog in haar mond in Heesch

HEESCH - De politie stuitte dinsdagochtend rond 7.30 uur op een niet alledaags tafereel in Heesch. Dicht bij het dorp werd daar een 20-jarige vrouw gevonden in een auto. Zij lag knock-out met een ballon in haar mond.

Een getuige zag dat de gebruiker al zeker een uur ballonnen met lachgas aan het inhaleren was. Dat deed zij in een auto met draaiende motor. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen ze dat de vrouw ‘totaal knock-out’ in de auto lag met een ballon nog in de mond, zo is te lezen op de Instagrampagina van de politie. Uit een speekseltest bleek dat er ook nog andere harddrugs in het spel waren.

De lachgas-gebruiker kan rekenen op een rijverbod en een melding bij het CBR. Lachgas gebruiken is niet verboden volgens de wet, maar wel schadelijk voor je hersenen. Dat geldt al helemaal in het verkeer. Zo waarschuwt de politie. 

  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.