Volledig scherm
PREMIUM
De rouwende juffen van de vier omgekomen kinderen op 21 september 2018, nabij de rampplek waar een dag eerder het drama met de Stint en een trein zich voltrokken heeft. © ANP

Bestuurster Stint ‘enorm opgelucht en geëmotioneerd’

OSS - De bestuurster van de Stint reageerde enorm opgelucht en geëmotioneerd toen ze hoorde dat ook het OM meent dat zij er alles aan heeft gedaan om het ongeluk te voorkomen. ,,Het was een ontroerend moment”, zegt haar raadsman Menno Buntsma uit Breda over dat gesprek, waarbij ook hij aanwezig was. 

,,Je moet je voorstellen, ze wilde coûte que coûte die kindjes redden en is op dat wagentje blijven staan. Je kunt er ook afspringen. Maar ze is tot het allerlaatste moment bij ze gebleven. Dat ze nu weet dat haar niets verweten wordt, dat helpt enorm bij de verwerking.”

  1. Oss als kermisstad:  ‘Niet de grootste, wel de vaakste’
    PREMIUM
    Column

    Oss als kermisstad: ‘Niet de grootste, wel de vaakste’

    Het nieuwe wijkcentrum in Ussen wordt gecanceld. Dat snap ik best. De kermis was afgelopen, en iedereen was tot de conclusie gekomen dat zolang er kermis is, er helemaal geen geld uitgegeven hoeft te worden aan dorpshuizen, wijkcentra oftewel multifunctionele accommodaties. Alles wat je nodig hebt zijn een paar attracties en een poffertjeskraam. Iedereen komt er, uit alle wijken, uit alle bevolkingsgroepen, -lagen, en -klassen.