Schilderijen, beelden en kruiswegstaties worden van de muren gehaald in de Ravensteinse Luciakerk. Ze gaan als voorlopig in depot en blijven in ieder geval als collectie bijeen, aldus Harrie Boot van de parochie.
Volledig scherm
PREMIUM
Schilderijen, beelden en kruiswegstaties worden van de muren gehaald in de Ravensteinse Luciakerk. Ze gaan als voorlopig in depot en blijven in ieder geval als collectie bijeen, aldus Harrie Boot van de parochie. © Theo Audenaerd

Bezwaar of geen bezwaar, parochie verwijdert kunstschatten uit Luciakerk Ravenstein

RAVENSTEIN - ,,Ik zit met tranen in mij ogen. Dit is ronduit schofterig gedrag.” Martin Jan van Mourik moet zich naar eigen zeggen bedwingen om niet als een razende tekeer te gaan als hem dinsdagmiddag ter ore komt dat alle schilderijen en andere kunstschatten uit de Ravensteinse Luciakerk worden gehaald. 

  1. Mooi hoor, die Drentse hei. Maar wat zijn ze er nurks...
    PREMIUM
    Column

    Mooi hoor, die Drentse hei. Maar wat zijn ze er nurks...

    Op de parkeerplaats van onze kleine camping in Drenthe stond een caravan waarin een ongelukkig uitziende mevrouw bivakkeerde die ‘s nachts met een mondkapje op de wc’s schrobde. Van haar snapte ik het wel dat ze niet zo gezellig deed, midden in de nacht, in de chloorwalmen. Het was druk in Drenthe, en misschien kwam het daardoor dat de rest van de Drenten, die niet midden in de nacht coronaspetters uit de wc moesten schrobben, nogal nurks waren.