Barrelhouse anno 2019.
Volledig scherm
Barrelhouse anno 2019. © Barrelhouse

Bluesband Barrelhouse viert 45-jarig bestaan met optreden op Muze Misse Oss

OSS - De Nederlandse bluesband Barrelhouse is toegevoegd aan de line-up van het Osse festival Muze Misse in 2020. Barrelhouse verwierf in de jaren zeventig landelijke bekendheid met hun titelloze debuutalbum en later met een live-lp  samen met blueslegende Albert Collins. 

Barrelhouse speelt sinds 1974 in ongewijzigde samenstelling, met zangeres Tineke Schoemakers als boegbeeld. In februari dit jaar bracht de band een complete collectie van albums uit in cd-box. Veel platen waren tot dat moment alleen op vinyl verschenen. 

Muze Misse maakte vorige week de eerste namen bekend van de line-up van volgend jaar. Het publiek kan onder meer optredens verwachten van Frank Boeijen, Samantha Steenwijk en Kraak & Smaak. De voorverkoop van kaarten is inmiddels begonnen. 

  1. Dromen zijn leuk, maar in Reek overdrijven ze een beetje
    PREMIUM
    Column

    Dromen zijn leuk, maar in Reek overdrij­ven ze een beetje

    Een mens moet dromen, natuurlijk. Dromen maken dingen mogelijk, of het nou een opgeruimd huis is, of iets heel groots in de verre toekomst. Mijn kindjes dromen dat ze brandweerman worden, en voetballer, en een beroemde TikTokker. Ík droom dat ze later schrijver worden, minister-president, of chirurg. Waarschijnlijk worden ze financial controller, accountmanager, en lifecoach ofzo, maar goed, dromen is leuk, ook als je weet dat ze waarschijnlijk niet uit zullen komen. Juist nu, nu de werkelijkheid een soort nachtmerrie is geworden, met een dodelijk virus en een lockdown die maanden duurt.