BMW van zanger Jeffrey Heesen in brand gestoken in Oss: ‘Ontzettend eng om je auto zo te zien’

updateOSS - De auto die maandagochtend in brand werd gestoken in Oss is van zanger Jeffrey Heesen. De zanger werd rond 04.00 uur uit zijn bed gebeld en moest in de deuropening kijken hoe zijn BMW onherstelbaar beschadigd raakte.

Wat er is voorgevallen aan de Maximiliaan van Oostenrijkstraat blijft nog onduidelijk. Heesen, onder meer bekend van zijn deelname aan Bloed, Zweet en Tranen op SBS6, gaat er vanuit dat hij willekeurig slachtoffer is. ,,Er is hier schijnbaar een of andere grapjas aan het werk. De politie is in Oss drie tot vier keer per week bezig met autobranden.”

Hij weet naar eigen zeggen niet in welke hoek hij het moet zoeken. ,,Het maakt me niet bang. Maar ik ben wel ontzettend geschrokken. Je maakt de deur open en ziet je auto branden. Het is een ontzettend eng gezicht om je auto zo te zien.”

‘Het is tegenwoordig in Oss en omstreken een hype om auto's in de brand te steken en helaas zijn wij vannacht daar ook door getroffen‘, schrijft de zanger op Instagram.

Wakkergebeld

Heesen lag nog geen twee uur in bed toen hij rond 04.00 uur gebeld werd door zijn buurvrouw. Zijn BMW stond toen al in lichterlaaie. Vanuit de deuropening moest hij toekijken hoe de vlammen zijn auto verwoestten.

,,Het was gewoon een mooie auto. Een betrouwbaar beestje. Echt heel erg dat-ie op zo'n manier aan zijn einde moet komen.‘’ Ook promotiemateriaal voor een aankomend concert is verloren gegaan. Daarbij onder meer een doos met albums van de zanger. Die lagen vast in de auto, zodat Heesen ze maandag mee kon nemen naar verschillende interviews. 

Die afspraken die hij voor maandag had gepland, zijn afgeblazen. Hij zou met meerdere media praten over zijn concert en nieuwe single. Helemaal zonder vervoer zit de zanger overigens niet. Hij heeft naast de getroffen privé-auto ook nog een dienstauto, waarmee hij naar zijn afspraken en optredens kan. 

Onderzoek

De politie onderzoekt de autobrand en kon maandagochtend nog niet veel zeggen over een mogelijke aanleiding. Wel is zeker dat er sprake is van brandstichting. Wel zegt een woordvoerder: ,,Gezien de stijging van het aantal autobranden zijn wij in Oss extra alert en wij vragen mensen in de gemeente om dat ook te zijn.” 

Volledig scherm
De auto stond in lichterlaaie. © Gabor Heeres
Volledig scherm
Jeffrey Heesen kijkt toe hoe de brandweer zijn BMW blust. © Gabor Heeres
  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!