De Kiem wil nu eindelijk een zebrapad: ‘Waarom ligt er nog geen?’

VideoHEESCH - Basisschool De De Kiem wil een zebrapad voor de deur en voert actie. Drijvende kracht is ‘verkeersouder’ Mandy van Vugt. Zij verloor zelf ooit haar broertje door een stom ongeluk.

Volledig scherm
Mandy van Vugt en Carlijn Spanjers, verkeersouders van De Kiem, föhnen de verfhanden op het spandoek droog. © Maarten van den Hurk / BD

Vooral vastberaden stappen leerlingen en juffen van De Kiem over twee weken naar het gemeentehuis in Heesch. Er móet nu maar eens een zebrapad komen pal voor hun school, die tegen wijkontsluitingsweg De Ploeg ligt. ,,Voor ons is het niet de vraag waarom er een zebrapad moet komen. Voor ons is de vraag waarom er nog geen ligt!’’
Dit zegt Mandy van Vugt-Jansen. Sinds kort is zij als ‘verkeersouder’ actief voor de school. Ze jutte andere ouders en juffen op om de strijdbijl weer op te graven. Zeven jaar geleden vroeg De Kiem al eens aandacht voor de verkeerssituatie rondom. Daarop volgde de inrichting van een 'schoolzone’ met kleurrijke signaalpalen. 

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.