Radio Moeslandia is een hoogtepunt op de pronkzitting van Moesland Schaijk
Volledig scherm
Radio Moeslandia is een hoogtepunt op de pronkzitting van Moesland Schaijk © B vdlinden


Pronkzittingen in Schaijk trekken weer volle zalen

SCHAIJK - En weer overtrof Schaijk met de pronkzitting van dit jaar zichzelf. Zestien acts, ruim 100 deelnemers en bijna 1.300 verkochte kaartjes verdeeld over 4 uitvoeringen. Met een onmisbare rol voor de Boerenmoeskapel. 

Knap hoe men het jaarlijks presteert om zoveel goed afgewerkte acts op de planken van de feestelijke Phoenix te brengen. Van prachtige dansen van LM- Dance en de dansgardes tot absurdistische acts. 

Parodiedans op het Zwanenmeer

Voor dat laatste was de 'balzak kapper' verantwoordelijk. Tot hilariteit van het publiek zakte een enorme balzak uit het plafond waarna een viertal kabouters dit exemplaar vakkundig reinigde en onthaarde. Daarboven een scherm met daarop het vrijwillige slachtoffer dat de behandeling glimlachend onderging. Hoe kom je erop? Die vraag gold voor meer acts zoals de parodiedans op het Zwanenmeer. 

Elf Moeszakkinnen dansten uitgedost als varkens meer of minder subtiel het Zwijnenmeer. De Skittles van dansschool Rowie voerden prachtige dansen op filmmuziek uit in zogenaamde 'morphsuits'; totaal gehuld in strak zittende stof. 11 Oskarbeelden dus. Absoluut hoogtepunt was de act van de debutanten Roel Wittenberg en Freek van der Venne die Radio Moeslandia opvoerde. Hun radiofragmentjes maar vooral de meesterlijke imitaties van felle Petra Potjes en drammerige oud-wethouder Peter Raaijmakers werkten enorm aanstekelijk. 

Lees verder onder de foto.

De Moeskantjes met hun versie van het Zwanenmeer: Zwijnenmeer
Volledig scherm
De Moeskantjes met hun versie van het Zwanenmeer: Zwijnenmeer © B vdlinden

Wie wil er nou bij Oss

Meer plaatselijke perikelen werden, ieder op eigen wijze door de tonpraters Bennie de Snelste en Koentje Carnaval opgevoerd. Daar waar het over herindeling ging, was de teneur dat het toch wel Uden zou worden. Wie wil er nou bij Oss vroeg Koen Verhaaren zich af. Daar hebben de meesten geen achternaam maar achter-letter getuige Martien R. en bovendien, geen Knoeris (Udenaar) kan er iets aan Moesland veranderen. En Bennie de Snelste was als ambtenaar voor een nieuwe gemeente: Tauross. 

Ook Reek moest het traditiegetrouw kunnen: De Groten der Aarde constateerden in hun act dat tijdens Reek Explodeert het vermaledijde Reek toch nog overeind was gebleven. Stefan van Ras deed er in zijn terugblik nog een schepje bovenop: 1500 euro subsidie voor de vuurwerkshow en nog was Reek niet van de kaart geveegd! Hilarische was de act van Daan en Neske. Hij als afvallige pastoor en zij als zijn dienstmeid. Denise van Erp stond in de ton te oreren over penopauze van haar Toon. Die kon werkelijk niets meer goed doen. Tieske en de Lamme Herders stonden dit keer met een 'Moesical' op de planken. De hoofdrol was voor een kleurrijke Fazant, blijkbaar een grootvorst. En aan de twee dames van Zwaar Geschut tenslotte bleek een maaltijdsalade ook niet besteed. Liever vet lekker.