Volledig scherm
Zonnepanelen © ANP XTRA

BrabantWonen wil panelen op 500 Osse en Bossche huizen leggen

OSS/DEN BOSCH - BrabantWonen wil de daken van honderden huurders vol leggen met zonnepalen. Liefst 2000 bewoners kunnen daarom een brief van de woningcorporatie verwachten. BrabantWonen hoopt dat zeker 500 mensen op het aanbod ingaan. 250 in Oss en nog eens 250 in Den Bosch.

Het is voor het eerst dat de woningcorporatie op deze schaal aan de slag gaat met zonne-energie. BrabantWonen hoopt op deze manier de eigen duurzaamheidsambities te halen. En tegelijkertijd de energiekosten van huurders te drukken.

Lang niet alle woningen komen echter in aanmerking voor de panelen. ,,Het dak moet maar net de juiste ligging hebben ten aanzien van de zon", legt een woordvoerder uit. ,,En het dak moet ook voldoende plek hebben voor ten minste zes panelen. Ook moet er een slimme meter in het huis aanwezig zijn. Dat is niet overal het geval.” Bewoners van wie het huis op de nominatie staat voor een grootscheepse renovatie hebben eveneens geen brief van BrabantWonen ontvangen. 

Mobiele keet

Om huurders bij te praten, rijdt BrabantWonen donderdag met een mobiele keet door de Osse Dichtersbuurt. Tussen 16.00 en 20.00 uur kunnen bewoners die een brief hebben gehad daar vragen stellen en laten uitrekenen wat panelen hen precies opleveren. De keet staat achtereenvolgens aan de Coornhertstraat, de Camphuysenstraat en de P.C. Hooftstraat in Oss. 

De panelen op de Osse daken worden geleverd door Kemkens, die in Den Bosch door Comfort Partners.