Gesteund door zijn campagneteambezingt Glenn zijn kwaliteiten en belooft hij de vrouwen hen een jaar lang blij te maken als hij burgemester wordt.
Volledig scherm
Gesteund door zijn campagneteambezingt Glenn zijn kwaliteiten en belooft hij de vrouwen hen een jaar lang blij te maken als hij burgemester wordt. © B vdlinden

Burgemestersverkiezing zet heel Herpen weer op z'n kop

HERPEN - Zorgcentrum Maasland in Herpen onderging dinsdagmorgen rond 10 uur een heuse invasie, toen twee colonnes met burgemesterskandidaten en hun aanhang het pand binnentrokken.  Klaar voor de traditionele carnavalscampagne die  Bônneland dezelfde dag nog een nieuwe burgemeester moet bezorgen.

Gesteund door zijn gospelkoor zingt Timo de Veer zijn campagnelied waarin hij zich aanprijst als echte Herpenaar.
Volledig scherm
Gesteund door zijn gospelkoor zingt Timo de Veer zijn campagnelied waarin hij zich aanprijst als echte Herpenaar. © B vdlinden

De colonne bestond uit de campagnegroepen voor ‘burgemesterskandidaten' Timo de Veer (22) en Glenn Oosterwerff (23), met in hun kielzog Prins Bjorn en andere hoogwaardigheidsbekleders. En natuurlijk de stemcommissie die de hele dag een stemhok meezeult. 
Het vormde de aftrap van een lange dag campagnevoeren in een zestal locaties in het Bônneland. De campagne eindigt dinsdagavond in de grote tent nabij zaal Thekes. Daar zal bekend worden wie van beiden het populairst is bij de vrouwen want alleen zij mogen stemmen! 

Het gaat erom origineel voor de dag te komen

Quote

Vrouwen wilde feesten het heel jaar door? Stem dan op Timo de 'heilige’ pastoor

De teams zijn de hele dag in touw met gadgets en liedteksten uitdelen en de vrouwen ervan overtuigen dat hun kandidaat de beste is. Daarvoor hoeven de kandidaten niet eens het best te kunnen zingen onder begeleiding van de Bônlander Hofkapel. Het gaat erom origineel voor de dag te komen, en daarin slaagden beide clubs heel aardig. 
Timo, lid van CV Lek Me Vesje, liet zich vergezellen door een enorm, in paarse kledij gestoken, geschminkt gospelkoor. Eens was hij misdienaar, nu presenteert hij zich als pastoor met de slogan: ‘Vrouwen wilde feesten het heel jaar door? Stem dan op Timo de 'heilige’ pastoor’. In feite is hij keeper bij Herpinia, woudloper bij het indianenkamp en student op Avans. 

‘Met deze lange Bôn voorop, wordt dit jaar helemaal top’

Timo de Veer (links) en Glenn Oosterwerff zingen voor aanvang van de campagnestrijd gezamelijk een meezinger in zorgcentrum Maasland.
Volledig scherm
Timo de Veer (links) en Glenn Oosterwerff zingen voor aanvang van de campagnestrijd gezamelijk een meezinger in zorgcentrum Maasland. © B vdlinden

Glenn is lid van de Raad van Elf en heeft dat hele gezelschap inclusief aanhang, dan ook achter zich staan. Daarnaast heeft hij als inwoner van Koolwijk ook een aanzienlijk deel van de bevolking gemobiliseerd. De boomlange (op een centimeter na 2 meter) student heeft als spreuk: ‘Met deze lange Bôn voorop, wordt dit jaar helemaal top’.

Ook hij is bij Herpinia actief. ,,Het is toch werelds om zo'n dag mee te maken en om het dan te worden helemaal," motiveert hij zijn deelname. Ook Timo gaat ervoor. ,,Een hele dag schik maken, da's toch prachtig." Aan het einde van de dag bleek Timo de verkiezing te hebben gewonnen.

Het is een gezellige boel in Zorgcentrum Maasland waar de burgemestersverkiezing traditiegetrouw startte.
Volledig scherm
Het is een gezellige boel in Zorgcentrum Maasland waar de burgemestersverkiezing traditiegetrouw startte. © B vdlinden