Volledig scherm
PREMIUM
Den Handwijzer in Herpen © Mari van Rossem

Buurt én gasten hopen op voortzetting café-hotel Den Handwijzer in Herpen

Bij de dorpspompHun families zijn al decennialang innig met elkaar verbonden. Op meerdere manieren, weet Nellie Boeijen, de 68-jarige overbuurvrouw van de Van Brakels, de uitbaters van Den Handwijzer. En ja, het doet zeker zeer als de vertrouwde gezichten straks, wanneer het Hèrpse café met z'n elf hotelkamers verkocht wordt, letterlijk uit het zicht zijn. 

Pruttelen

,,Toen ons pap, Piet School, tuberculose opliep en naar een Bilthovens sanatorium moest, kon ons moeder niet voor zes, nog jonge kinderen zorgen. Waar de anderen bij ooms en tantes terechtkwamen, nam de familie Van Brakel mij op in het gezin. Heel fijn was dat. Hennie heeft ook lang bij ons thuis opgepast. En best grappig: we lozen samen op één put. Als het bij ons begint te pruttelen, dan weten we dat er in het café iets met het riool aan de hand is", verklapt Nellie.

  1. Drukte en dorpse gezelligheid bij Macharense kermisfeesten

    Drukte en dorpse gezellig­heid bij Macharense kermisfees­ten

    MACHAREN - Dan doen we het maar zelf! Met dat idee ging een viertal Macharenaren na de laatste gemeentelijke kermis van 2018 aan de slag met het organiseren van een eigen 'dorpsfeest met kermisthema'. Deze zaterdag blijkt dat de dorpsbewoners het initiatief massaal omarmen: na een drukbezocht straatfeest in de Dorpstraat als traditionele opening zitten vanaf een uur of vijf een kleine driehonderd 'hongerigen' te mummelen bij de allereerste kermis-BBQ.