Met name in de weekeinden doen zich rond de Action in de Oude Molenstraat chaotische verkeerstaferelen voor.
Volledig scherm
PREMIUM
Met name in de weekeinden doen zich rond de Action in de Oude Molenstraat chaotische verkeerstaferelen voor. © Thomas Segers/Van Assendelft

Buurt is parkeeroverlast Action in Oss-Zuid beu: ‘Het is gewoon een ramp’

OSS -  Bewoners van de Oude Molenstraat in Oss zijn helemaal klaar met de dagelijkse parkeerchaos in hun straat. Sinds de Action zich vestigde in het pand van een buurtsuper, stroomt het prijsbewuste volk toe. Omwonenden roepen de hulp van de plaatselijke politiek in om een einde te maken aan de verkeersellende in hun straat. 

,,Het is hier drukker dan op de Heuvel.” Jopie Ramakers staat voor zijn huis annex winkeltje met tweedehands goederen aan de Oude Molenstraat in Oss. Een grote pylon markeert zijn oprit. ,,Haal ik die pylon weg, dan staat er zo een auto geparkeerd en kan ik er niet in of uit.” De gele trottoirband en tegels met de letters NP erop hebben nauwelijks effect op de vele bezoekers van de Action aan de overkant van de straat. Met name in de weekeinden verandert de straat in chaotisch verkeerstafereel, weet Ramakers. ,,Het is gewoon een ramp. En de handhavers van de gemeente doen er niks aan.”