Volledig scherm
Prins Jochem, Jeugdprins Stef, Hofnar Teun, Jeugdadjudant Mick en Adjudant Anneke © Rosalie Voortman Photography

Carnavalsfamilie aan het roer in het Veldhazenrijk: ‘Gin houwe aon’

CarnavalLITH - Voor de familie Van Bergen wordt het een druk carnavalsseizoen. Vader Jochem zal de prinselijke steek opzetten, moeder Anneke is adjudant. Hun oudste zoon treedt aan als jeugdprins Stef en zoonlief Tigo is vanaf dit jaar actief in de jeugdraad. De jongste, Jesse, moedigt het hele stel aan.

Prins Jochem (38) bakt ze bruin bij banketbakker De Rouw in Vught. Van origine komt hij uit Geffen, waar hij nog steeds iedere zondag een handbalwedstrijd speelt bij de KPJ. 

Al 20 jaar is hij samen met Adjudant Anneke (36). Deze echte Lithse is leerkracht op Basisschool De Nieuwe Link in Oss, lid van het jeugdbestuur van voetbalclub NLC'03 en actief in het Oranjecomité. 

Uurtjes carnavalwagens bouwen

In hun jeugdige jaren hebben ze heel wat uurtjes samen aan carnavalswagens gebouwd bij Carnavalsgroep Goed Zat. Dat de kinderen daar nu ook enthousiast aan werken is dus niet zo vreemd. Stef zal de jeugdscepter zwaaien met zijn adjudant Mick en hofnar Teun.

De Van Bergens houden wel van een feestje, dat is duidelijk. De fanatieke carnavalsvierders dragen dat graag over aan hun kinderen, maar ook aan heel Lith. ,,Wij vinden het mooi dat de carnaval zo leeft in ons dorp en dragen hier graag ons steentje aan bij!”, zegt de kersverse Adjudant. Hun motto is dan ook: 'D'r is gin houwe oan!'

Volledig scherm
Prins Jochem en Adjudant Anneke © Rosalie Voortman Photography