Volledig scherm
Foto station Oss-West ter illustratie. © Peter van Huijkelom

Celstraf van drie maanden voor dealen bij station West in Oss

OSS - Agenten hebben eind mei een 24-jarige Nijmegenaar betrapt op het dealen van drugs achter station Oss West. De politierechter legde hem een celstraf op van drie maanden. De verdachte weigerde bij de rechtbank in Den Bosch in te gaan op de beschuldigingen. Hij beriep zich op zijn zwijgrecht.

Agenten die op 31 mei door de Braakstraat reden, zagen een bekende harddrugsverslaafde in de buurt van station Oss West. Ze volgden hem. Er kwam een auto aanrijden en hij stapte in. De agenten blokkeerden hem met hun politiewagen. Tussen de benen van de bestuurder, de 24-jarige Nijmegenaar, lagen twee zakjes met bruine en witte bolletjes: heroïne en cocaïne. In het portier lagen meer harddrugs: de dealer had in totaal 117 bolletjes bij zich.

Bolletjes gekocht

De drugsgebruiker gaf toe dat hij die week al een paar keer bolletjes had gekocht bij de Nijmegenaar. De agenten arresteerden de dealer. Tijdens het verhoor bleef zijn mobiele telefoon maar rinkelen. Een agent nam op en sprak met een andere klant: een vrouw die toegaf dat ze sinds maart drugs kocht bij de verdachte. De Nijmegenaar was eerder veroordeeld voor het plegen van diefstallen. De rechter zag genoeg bewijs voor een veroordeling voor wekenlang dealen. De opgelegde straf is gelijk aan de eis.