Volledig scherm
PREMIUM
Een generale repetitie van Quizzle in Megen. © Janneke van Druenen/BD

Dankzij ‘Quizzle’ uit Megen heeft heel Nederland het kwisvirus te pakken

MEGEN - Noem het een escape room, een uit de kluiten gewassen dorpskwis of voor hun part gewoon een pittige spelletjesmiddag. Hoe dan ook hebben de Megense Janneke van Druenen en Olga Megens een voltreffer te pakken met hun nieuwe idee Quizzle. De eerste editie zit al direct helemaal vol. Met honderd teams vol bollebozen uit binnen- én buitenland. 

Het uitleggen van de spelregels van Quizzle is bijna een uitdaging op zichzelf. In de kern lijkt het spel misschien nog wel het meest op de dorpenkwis, zoals het Brabant Dagblad die drie keer heeft gehouden. Ook in Quizzle nemen teams van vijf tot tien man het tegen elkaar op in een kenniskwis. Met een lange lijst pittige vragen, verspreid over verschillende categorieën. Het spel wordt bovendien in één middag gespeeld, direct gevolgd door een prijsuitreiking. 

  1. Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    MEGEN - Wie op zaterdagmiddag naar Megen rijdt voor de optocht, verwacht leuke loopgroepen . Keiendonk (Megen) heeft in de loop der jaren een naam opgebouwd voor zulke groepen. Die waren er ook wel. De groep onder auspiciën van Jan van de Oever zal zich gelukkig prijzen dat ze vooraan in de optocht hebben gelopen. Achter hen ontspon zich een lawine van geluid dat voor veel bezoekers de noodzaak gaf om hun vingers in de oren te doen.