In de proeftuin moeten ouderen én jongeren meer over de natuur leren.
Volledig scherm
In de proeftuin moeten ouderen én jongeren meer over de natuur leren. © IVN

De Wellen viert alsnog de opening van eigen proeftuin met peren, frambozen en eetbare bloemen

OSS - De Wellen viert donderdag de opening van een heuse proeftuin. Daarvoor is de binnentuin van de zorginstelling omgetoverd tot een klein voedselbos waar bijvoorbeeld peertjes en frambozen groeien. Voor het feestje wordt de halve buurt opgetrommeld.

 1. Pastoor Van Genugten had al ooit zijn portret ín de kerk: ‘Hij verdient ook straatnaam voor al zijn werk’
  PREMIUM
  Straatnaam verdiend

  Pastoor Van Genugten had al ooit zijn portret ín de kerk: ‘Hij verdient ook straatnaam voor al zijn werk’

  BERGHEM - Toenmalig kapelaan Jeroen Beekman verwijderde in 2013 het pastelportret van wijlen pastoor Antoon van Genugten uit de kerk van Berghem en hing het ergens anders op. Dat leidde tot boze reacties. ,,Ik zie dit als een verkapte beeldenstorm”, reageerde kunstenares Ger van Iperen die het portret maakte als eerbetoon aan de in het dorp bewierookte Van Genugten.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Reuzenijs gestolen bij Eethuys 't Akkertje in Geffen: ‘Een jaar gratis ijs voor degene die ‘m terugbrengt!’
  PREMIUM

  Reuzenijs gestolen bij Eethuys 't Akkertje in Geffen: ‘Een jaar gratis ijs voor degene die ‘m terug­brengt!’

  GEFFEN - ,,Wat een kansloze eikels wonen er in, of rond Geffen. Blijf met je poten van andermans spullen af! Als je een ijsje wil, kom dan gewoon naar binnen. Sukkels!” Teksten waar geen woord Spaans bij zit. Zaterdagochtend werden ze geplaatst op de Facebook-pagina van Eethuys ‘t Akkertje in Geffen. De levensgrote ijshoorn -karakteriserend voor elke snackbar met een beetje statuur- van het bedrijf is gestolen.