Een huwelijksgolf in Herpen joeg de woningnood pal na de oorlog nog eens extra aan. Het gemor in Ravenstein hierover bracht Jo Peters tot deze spotprent.
Volledig scherm
PREMIUM
Een huwelijksgolf in Herpen joeg de woningnood pal na de oorlog nog eens extra aan. Het gemor in Ravenstein hierover bracht Jo Peters tot deze spotprent. © Jo Peters

De woningnood herhaalt zich, zo bewijzen 75 jaar oude spotprenten van ‘loepkijker’ Jo Peters

WAS GETEKENDOSS/RAVENSTEIN/HERPEN - Tevreden ziet de pastoor in Herpen hoe het ene na het andere bruidspaar de kerk verlaat. Tezelfdertijd loeren de vrouwen in Ravenstein naar een man met hoed die hun huizen passeert zonder ze een blik waardig te keuren. ‘Herpen bouwt aan zijn toekomst... en Ravenstein teert op haar oude roem’, schrijft Jo Peters onder de tweeledige tekening uit 1947.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.