De wereld van Dennis Hurkmans stond eind jaren 90 op zijn kop door de varkenspest. Nu heeft zijn bedrijf te maken met de gevolgen van het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
De wereld van Dennis Hurkmans stond eind jaren 90 op zijn kop door de varkenspest. Nu heeft zijn bedrijf te maken met de gevolgen van het coronavirus. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Dennis Hurkmans uit Loosbroek weet uit ervaring: een crisis is een drama, maar biedt ook nieuwe kansen

LOOSBROEK - De coronapandemie is een crisis van ongekende omvang. Ja zeker, maar een crisis biedt ook kansen. Met die positieve kijk en met ervaring vanuit het verleden wil Dennis Hurkmans mensen een hart onder de riem steken. 

De familieboerderij van zijn ouders in Loosbroek werd 23 jaar geleden hard getroffen door de varkenspest. Het roer ging om en Dennis Hurkmans bouwde aan de Heideweg een nieuw, bloeiend bedrijf op, de Heische Hoeve. Varkens maakten plaats voor zakenmensen op bedrijfsuitjes, voor conferenties en bruiloftsfeesten. Sinds 1 maart ligt opnieuw alles stil. Bijna alles, want Hurkmans nam de lessen uit het verleden ter harte.

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.