Volledig scherm
Een impressie van het nieuwe pand van Hendriks SGR © Hendriks SGR

Dit is het eerste energieleverende gebouw van Berghem

BERGHEM - Familiebedrijf Hendriks SGR is begonnen met de bouw van hun gloednieuwe onderkomen aan de rand van Berghem. Het pand moet het eerste energieleverende bedrijfsgebouw in het dorp worden. 

Dat wil zeggen dat het pand niet alleen zelfvoorzienend is, maar dat er zelfs zó veel duurzame energie wordt opgewekt dat ook het wagenpark en de materialen ervan kunnen draaien. Volgens algemeen directeur Marith Bloem past zo’n ambitieus gebouw goed bij het bedrijf, dat zich juist heeft gespecialiseerd in het verduurzamen van vastgoed. 

Bij Hendriks SGR -niet te verwarren met Hendriks Bouw - werken zo'n 120 mensen. Het bedrijf richt zich op onderhoud, renovatie en verduurzaming van vastgoed. Momenteel wordt onder meer een groot renovatieproject in het Osse wijkdeel ‘t Woud uitgevoerd. 

Bloem gaf deze week het startschot voor de bouw door zelf de eerste grond af te graven op het perceel aan de Nieuwe Steeg. Naar verwachting is de bouw eind 2020 klaar.  

Volledig scherm
Marith Bloem geeft het startschot voor de bouw. © Hendriks SGR
  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.