Volledig scherm
Veel hulpdiensten bij de plaats waar een vrouw werd overvaren door een waterscooter in Neerlangel. © Charles Mallo

Dodelijk ongeval op de Maas: vrouw (23) werd overvaren door kennis (33)

NEERLANGEL - De 23-jarige vrouw die zaterdag om het leven kwam na een aanvaring met een waterscooter op de Maas bij Neerlangel, werd overvaren door een bekende. Een 33-jarige kennis van het slachtoffer bestuurde de waterscooter op het moment van het noodlottige ongeval.

,,De 33-jarige man is geen directe bekende van het slachtoffer, maar is een goede kennis van de vriend van de 23-jarige vrouw”, laat een politiewoordvoerder weten. De verdachte kwam de 23-jarige vrouw en haar vriend tegen op het water en ze spraken even met elkaar. Niet veel later zag de 33-jarige man het slachtoffer over het hoofd en voer over haar heen.

De verdachte heeft zaterdag een verklaring afgelegd op het politiebureau. ,,De 33-jarige man is verantwoordelijk voor wat hij heeft gedaan, maar er zat totaal geen opzet in het spel. Hij was zelf enorm ontdaan over wat er is gebeurd. Dit is echt een noodlottig ongeval met alleen maar slachtoffers”, aldus de politiewoordvoerder.

De 33-jarige bekende van het slachtoffer is inmiddels weer vrijgelaten. Het OM moet nu bepalen wat er gebeurt.

  1. Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen
    Stille getuige

    Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen

    OSS - Oss heeft de boot weer eens gemist. Er zijn onlangs zes Brabantse gemeenten genoemd met een door XXL-distributiedozen verrommeld landschap en Oss was er niet bij. En dat terwijl het zo zijn best heeft gedaan om op de meest historische plek van de gemeente, bovenop op het Vorstengraf, een dozenparadijs van heb ik u daar in te richten. Maar die voorname Ossenaar uit de IJzertijd heeft daar in het welstandsvrije gebied gelukkig nog wel een monumentje dat herinnert aan zijn laatste rustplaats.