Hakan Zatsan en een voetbalelftal van SV TOP
Volledig scherm
Hakan Zatsan en een voetbalelftal van SV TOP © SV TOP

Dood van ‘voetbalvader‘ Hakan Zatsan schokt Osse voetbalclubs: ‘Een voorbeeld voor alle ouders’

OSS - Met een minuut stilte, rouwbanden en een speciale bijeenkomst staat sv TOP deze week uitgebreid stil bij de gewelddadige dood van Hakan Zatsan. De 43-jarige Ossenaar, die maandagochtend voor zijn huis werd doodgeschoten, was een bekend gezicht bij de amateurvereniging. Hij sponsorde kleding en moedigde regelmatig zijn zoontje langs de lijn aan.

Clubvoorzitter Frans Boon is geschrokken van het nieuws en spreekt van een ‘uitermate vervelend bericht’. ,,Hakan was een geliefde ouder die zeer betrokken was”, vertelt hij. ,,We gaan hier de komende dagen op een gepaste manier aandacht aan besteden om ons medeleven aan de nabestaanden te betuigen.”

In de clubkantine van sv TOP vindt vanavond, voor wie daar behoefte aan heeft, een besloten bijeenkomst plaats waar ouders en clubleden het verdriet met elkaar kunnen delen. Aankomend weekend spelen alle jeugdelftallen met rouwbanden om. De wedstrijd van het elftal waar het zoontje van Hakan speelt is wel afgelast.

‘Koud op het dak’

Ook voetbalclub Cito rouwt om het verlies van Zatsan. Hij was shirtsponsor van het eerste en zesde, teams die voornamelijk bestaan uit spelers met Turkse wortels. ,,We zullen rouwbanden dragen en denken na over wat we nog meer kunnen doen. Een minuut stilte bijvoorbeeld”, zegt voorzitter Theo van der Putten. ,,Die jongens kennen elkaar allemaal. Het viel ons heel koud op het dak.”

Ondertussen heeft sv TOP een in memoriam op de website geplaatst. ‘Zeer geschrokken en bedroefd zijn wij over de gewelddadige dood van Hakan Zatsan. Hakan was zeer betrokken bij sv TOP, niet alleen als enthousiaste voetbalvader, maar ook als jeugdleider en kledingsponsor. Daarmee was hij een voorbeeld voor andere ouders. Zijn aangename en markante persoonlijkheid zullen we bij sv TOP ontzettend gaan missen’, zo valt te lezen.

Aangeslagen

Hakan Zatsan, getrouwd en vader van twee jonge kinderen, was een groot voetballiefhebber en sponsorde al jaren amateurvoetbalclubs sv TOP en Cito. Hij was volgens bekenden zeer geliefd in de Turkse gemeenschap.

Die reageerde gisteren zwaar aangeslagen en vol ongeloof op de liquidatie, die zich rond 7.45 uur voltrok in de Anna Bijnsstraat. ,,Hij, zijn vrouw en kinderen zijn zulke lieve mensen. Het is een drama. Ze hebben dit niet verdiend”, sprak een familielid. 

Kaarsen en bloemen op de plek waar Hakan Zatsan in Oss werd doodgeschoten.
Volledig scherm
Kaarsen en bloemen op de plek waar Hakan Zatsan in Oss werd doodgeschoten. © Paul Driessen