Dorpshuis De Bongerd staat nu nog aan het eind van een doodlopend straatje. Dit wordt de ontsluiting voor de nieuwe uitbreiding van Macharen.
Volledig scherm
Dorpshuis De Bongerd staat nu nog aan het eind van een doodlopend straatje. Dit wordt de ontsluiting voor de nieuwe uitbreiding van Macharen. © Google Maps

Dorpshuis Macharen moet wijken voor uitbreiding op voetbalvelden: 50 tot 60 nieuwe woningen

MACHAREN - Ze zijn eruit. Een ‘kopgroep’ met inwoners van Macharen en de gemeente zijn samen tot de conclusie gekomen dat dorpshuis De Bongerd gesloopt en een paar meter verderop herbouwd moet worden. Dit maakt letterlijk de weg vrij voor een uitbreiding aan de westkant van het dorp. 

  1. Duizend flakkerende kaarsjes, dát is pas een protest
    PREMIUM
    Column

    Duizend flakkeren­de kaarsjes, dát is pas een protest

    Het was het mooiste protest in maanden: de duizend kaarsjes die donderdagavond flakkerden op de brede stoep van het Heesche gemeentehuis. En protesten zijn er veel geweest. De marsen, demonstraties en fakkeltochten tegen de coronamaatregelen worden altijd georganiseerd onder het mom van ‘liefde en verbinding’, maar hoe groter díe woorden op de flyers en protestborden staan, hoe bozer de mensen zijn, hoe harder er geschreeuwd en gekwetst wordt, en hoe meer er gesloopt wordt.