Volledig scherm
PREMIUM
Een getekende impressie van het toekomstige bedrijventerrein, met drie hoge turbines. © Gemeenschappelijke regeling Heesch West

Drie heel grote windmolens Heesch West mogelijk van de baan, maar ‘Eerlijk over Heesch West’ ook niet blij met alternatief

HEESCH/VINKEL - Vier hoge (150 meter) turbines op Heesch West in plaats van drie heel hoge (210 meter). Dit alternatief ligt op de studietafel.  Omwonenden van het toekomstige bedrijventerrein zijn er ‘net zo kritisch en negatief’ over.

De variant wordt bekeken op aandringen van de commissie voor de milieueffectrapportage (mer). In een reactie op de eerste officiële plannen voor Heesch West plaatste deze commissie kanttekeningen bij de 210 meter hoge turbines. Die zouden een behoorlijk negatief effect op het landschap hebben omdat ze van grote afstand zichtbaar zijn. Bij deze opmerking zat de suggestie om naar vier minder hoge turbines te kijken.

 1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 2. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.
 3. Heerlijk kermisavondje in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’
  PREMIUM

  Heerlijk kermis­avond­je in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’

  DEN BOSCH/OSS - Het filmpje duurt maar een minuut. Het maakt de beelden niet minder heftig. Een man staat rustig te plassen bij een urinoir als een vrouw de beschuldigende vinger naar hem wijst. Voor hij doorheeft wat er loos is, vliegt een kleine maar gespierde man hem aan. Al bij de eerste vuistslag in zijn gezicht gaat hij neer. Het belet de aanvaller niet om bovenop hem te duiken en nog een serie stoten uit te delen.