Volledig scherm
Oudere man overvallen in woning in Maren-Kessel © Bart Meesters / Meesters Multi Media

Drie Helmonders opgepakt voor gewelddadige overval op bejaarde man (79) in Maren-Kessel

MAREN-KESSEL / HELMOND - De politie heeft maandagmorgen drie Helmonders van hun bed gelicht voor de gewelddadige overval op een 79-jarige man in Maren-Kessel. Het gaat om mannen van 20 en een van 21 jaar. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de overval op de bejaarde man op 29 december, waarbij hij ernstig gewond raakte.

De oude man werd op die decemberdag in zijn eigen huis aan de Oude Pastoriestraat overvallen door een man met een mes. Daarbij ontstond een worsteling, waarbij de man op zijn hoofd viel. Hij liep daarbij een flinke wond op. Hij bloedde hevig, terwijl de overvaller er vandoor ging met zijn portemonnee. 

Het slachtoffer liep hersenletsel op en moet een tijd in een verzorgingstehuis doorbrengen. ,,Hij is van een fitte oudere, een kwetsbare oude man geworden‘’, zei zijn dochter eerder al. ,,Het is intens verdrietig dat dit komt door het toedoen van een ander.”

Tijdens het onderzoek kreeg de politie al het vermoeden dat er meer daders bij betrokken waren. Dat bleek na oproepen in onder meer Bureau Brabant. De drie zitten nog vast en worden volgens de politie de komende tijd uitgebreid verhoord.