Volledig scherm
Hemelrijk Volkel

Duikers zoeken 19-jarige man in waterplas bij Volkel, zijn vrienden ‘vrezen het ergste’

VOLKEL - Een 19-jarige man wordt sinds zaterdagmiddag gezocht in een waterplas van Hemelrijk bij Volkel. Zijn vrienden hebben hem sinds vanmiddag 13.00 uur niet meer gezien en vrezen het ergste, zo laat de politie weten.

,,We hebben een sterk vermoeden dat hij in het water ligt”, zegt een woordvoerder van de politie. ,,Maar we houden natuurlijk andere opties ook open.

Geen spoor van hem te bekennen

Zijn vrienden waren met hem rond 13.00 uur aan het zwemmen, een eind van de kant. Daar hebben ze hem voor het laatst gezien. Omdat het behoorlijk druk was in het park, vermoedden ze in eerste instantie dat ze hem in de mensenmassa uit het oog waren verloren en dat hij wellicht naar huis was gegaan.

Omdat hij geen telefoontjes opnam is de politie uiteindelijk gebeld. Die is naar zijn huis gegaan en heeft met de parkbeheerder gepraat, maar ‘er is geen spoor van hem te bekennen’. De hulpdiensten nemen de zaak zo serieus op, dat duikers van de brandweer rond 19.30 uur zijn ingeschakeld. De brandweer is met een sonarboot met duikers het water op gegaan bij de plek waar de man het laatst gezien is.