De nieuwe bankjes op het eerste perron.
Volledig scherm
De nieuwe bankjes op het eerste perron. © Roy van der Lee/BD

Eerste houten bankjes staan al op station Oss

OSS - Amper twee weken nadat de stalen exemplaren zijn verwijderd, staan de eerste houten bankjes al op station Oss. Het gaat om vier zitjes op het eerste perron. De rest van de maand worden ook de overige bankjes, abri's en prullenbakken geplaatst. 

Het werk op het station is onderdeel van een grote onderhoudsbeurt van ProRail. Op wel tweehonderd stations wordt het meubilair vervangen. Volgens de spoorwegbeheerder zijn de nieuwe exemplaren breder, mooier en duurzamer. Bovendien bezorgen ze forenzen in de wintermaanden een minder koude kont. 

Vanaf donderdag zijn de nieuwe bankjes te bewonderen door reizigers in alle richtingen. Dan wordt de normale dienstregeling hervat, nadat het treinverkeer tussen Oss en Nijmegen de afgelopen dagen wegens werkzaamheden plat lag. 

  1. Dromen zijn leuk, maar in Reek overdrijven ze een beetje
    PREMIUM
    Column

    Dromen zijn leuk, maar in Reek overdrij­ven ze een beetje

    Een mens moet dromen, natuurlijk. Dromen maken dingen mogelijk, of het nou een opgeruimd huis is, of iets heel groots in de verre toekomst. Mijn kindjes dromen dat ze brandweerman worden, en voetballer, en een beroemde TikTokker. Ík droom dat ze later schrijver worden, minister-president, of chirurg. Waarschijnlijk worden ze financial controller, accountmanager, en lifecoach ofzo, maar goed, dromen is leuk, ook als je weet dat ze waarschijnlijk niet uit zullen komen. Juist nu, nu de werkelijkheid een soort nachtmerrie is geworden, met een dodelijk virus en een lockdown die maanden duurt.