Kerstkind Juul Bartholomeus krijgt alle aandacht.
Volledig scherm
Kerstkind Juul Bartholomeus krijgt alle aandacht. © Jan Ploegmakers

Elk uur een ander kerstkindje in de Osse kribbe

OSS - ,,Dit is mijn kleindochter Juul”, zegt de trotse oma Irene Bartholomeus. De overgrootmoeder Marietje van Herpen staat naast haar ook te glimmen. Juul is geboren op 5 november maar vandaag kerstkind. 

Tijden s de levende kerststal van de Titus Brandsma Scouting Groep uit Oss komt er elk uur een andere baby. De scoutinggroep is elk jaar op zoek naar baby’s die in de kribbe willen figureren. De organisatie rijdt desnoods door de wijk en kijkt waar een geboortebord in de tuin staat en belt aan . De vraag luidt dan: Mag jullie baby in de kribbe van de stal liggen?

Knikengel 

De knikengel bij de entree knikt met liefde als er weer een bijdrage in het blik wordt gedaan. In partytenten kan snert , warme chocomel met of zonder slagroom genuttigd worden. De ouders, grootouders en andere sympathisanten van de scoutinggroep kunnen op allerlei manieren financieel ondersteunen. 

Er kunnen kerstkaarten, gehaakte of gebreide kerstboompjes of zelfgemaakte wafels gekocht worden.De levende dieren (schapen uit Haren, ezel en een jonkie uit Zeeland) krijgen ook de nodige aandacht.

Slagroom op de warme chocomel is wel lekker
Volledig scherm
Slagroom op de warme chocomel is wel lekker © Jan Ploegmakers