Volledig scherm
PREMIUM
Egber Smits bij zijn Cadillac. © Thomas Segers/ Van Assendelft

Elvis Presley had zelfde Cadillac als Egber Smits: wit met roodleren bekleding

Ik en mijn voertuigUDEN - Egber Smits heeft een passie voor auto’s. Daarin staat hij niet alleen. Maar slechts weinigen kunnen zeggen dat ze een heuse Cadillac hebben. Elvis Presley had er ook zo een.

Quote

Hij werd door een generaal gebruikt. Toen die man de dienst verliet, kreeg hij de auto mee als afscheids­ca­deau

Egber Smits

De witte acht-cylinder, type 62 Cabrio, is voorzien van rood-leren bekleding. ,,Veel mensen vinden het een opzichtige, protserige bak. Maar ik vind hem schitterend. Vooral die vleugels”, zegt Egber Smits uit Uden. ,,Na 1962 was dat afgelopen. Vanaf dat jaar werden die vleugels een stuk kleiner.”

Twee kleine stickers op de voorbumper geven aan dat de wagen ooit toebehoorde aan de United States Air Force, de Amerikaanse luchtmacht. ,,Hij werd door een generaal in Las Vegas gebruikt. Vooral bij parades. En toen die man de dienst verliet, kreeg hij de auto mee als afscheidscadeau.”

Amerikaanse legerauto’s mogen niet zomaar geëxporteerd worden. ,,De generaal heeft de auto enkele jaren later geveild. De hoogste bieder was toevallig een Nederlander.  Die heeft er een tijd mee getoerd en toen kon ik hem kopen.”  

  1. Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen
    Stille getuige

    Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen

    OSS - Oss heeft de boot weer eens gemist. Er zijn onlangs zes Brabantse gemeenten genoemd met een door XXL-distributiedozen verrommeld landschap en Oss was er niet bij. En dat terwijl het zo zijn best heeft gedaan om op de meest historische plek van de gemeente, bovenop op het Vorstengraf, een dozenparadijs van heb ik u daar in te richten. Maar die voorname Ossenaar uit de IJzertijd heeft daar in het welstandsvrije gebied gelukkig nog wel een monumentje dat herinnert aan zijn laatste rustplaats.