Het gaslek aan de Bredeweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gaslek aan de Bredeweg. © Foto Mallo / Gabor Heeres

Enexis legt aanleg glasvezel in Geffen stil na elfde gaslek in korte tijd

GEFFEN - Na elf gaslekken in amper anderhalf jaar tijd is voor Enexis de maat vol. De netbeheerder legt de aanleg van glasvezel in Geffen daarom per direct stil. Na het weekend gaat Enexis in overleg met de grondwerkers om nieuwe lekkages te voorkomen. 

In de zomer van 2018 werd begonnen met de aanleg van glasvezel in de voormalige gemeente Maasdonk. Sindsdien werd er elf keer een gasleiding geraakt, waarvan vier keer in Geffen. ,,Dit is écht te veel", zegt woordvoerder Tim van Ham van Enexis. ,,Na het tiende lek eerder deze week hebben we al een gesprek met de grondwerkers gepland. Nu is het moment om het werk stil te leggen.”

  1. Niet fietsen in de stad, maar wel twee keer per week een logistieke operatie waar je u tegen zegt.
    PREMIUM
    Column

    Niet fietsen in de stad, maar wel twee keer per week een logistieke operatie waar je u tegen zegt.

    In het centrum mag je niet meer fietsen. Nu de lockdown minder lock wordt, wordt het weer drukker in de stad, dus om geen ongelukken te maken mag er in het voetgangersgebied alleen gevoetgangerd worden. Maar wat onbegrijpelijk is, is dat er dan wel vier keer in de week een hele kudde vrachtwagens de Heuvel op mag rijden om de inventaris van de terrassen neer te zetten, en weer op te laden. Dat lijkt me een onzalig idee.