Exmoorpony's in de Maashorst.
Volledig scherm
PREMIUM
Exmoorpony's in de Maashorst. © James van Leuven

Europese oerpony gefilmd in Maashorst en Keent

KEENT / UDEN - De Maashorst en Keent zijn herkenbaar in een promotiefilm over de Exmoorpony. De video wil benadrukken dat de enige echte Europese oerpony in diverse soorten natuurgebied past. 

Het piepjonge natuurgebied Keent, bij Ravenstein, speelt een sleutelrol bij de totstandkoming van een film over Europa's oudste paardenras. In 2015 opende Brabants Landschap er een informatiecentrum. Voor de fotowand in dit huis mocht zorgen James van Leuven. Deze Brabantse fotograaf raakte gefascineerd door de in Keent aanwezige Exmoors, volgde hun spoor tot in Engeland en maakte er een fraaie promotiefilm over.

  1. Dromen zijn leuk, maar in Reek overdrijven ze een beetje
    PREMIUM
    Column

    Dromen zijn leuk, maar in Reek overdrij­ven ze een beetje

    Een mens moet dromen, natuurlijk. Dromen maken dingen mogelijk, of het nou een opgeruimd huis is, of iets heel groots in de verre toekomst. Mijn kindjes dromen dat ze brandweerman worden, en voetballer, en een beroemde TikTokker. Ík droom dat ze later schrijver worden, minister-president, of chirurg. Waarschijnlijk worden ze financial controller, accountmanager, en lifecoach ofzo, maar goed, dromen is leuk, ook als je weet dat ze waarschijnlijk niet uit zullen komen. Juist nu, nu de werkelijkheid een soort nachtmerrie is geworden, met een dodelijk virus en een lockdown die maanden duurt.