Volledig scherm
PREMIUM
Exmoorpony's in de Maashorst. © James van Leuven

Europese oerpony gefilmd in Maashorst en Keent

KEENT / UDEN - De Maashorst en Keent zijn herkenbaar in een promotiefilm over de Exmoorpony. De video wil benadrukken dat de enige echte Europese oerpony in diverse soorten natuurgebied past. 

Het piepjonge natuurgebied Keent, bij Ravenstein, speelt een sleutelrol bij de totstandkoming van een film over Europa's oudste paardenras. In 2015 opende Brabants Landschap er een informatiecentrum. Voor de fotowand in dit huis mocht zorgen James van Leuven. Deze Brabantse fotograaf raakte gefascineerd door de in Keent aanwezige Exmoors, volgde hun spoor tot in Engeland en maakte er een fraaie promotiefilm over.

  1. Al honderd jaar stro en voer van Fleuren voor je knaagdieren
    PREMIUM

    Al honderd jaar stro en voer van Fleuren voor je knaagdie­ren

    OSS/BERGHAREN - De vrachtwagens van Fleuren kun je door heel Nederland en Europa zien rijden. Grote kans ook dat uw konijn, hamster of cavia op stro zit en voer eet van het Bergharense familiebedrijf, dat ook een flinke vestiging heeft in Oss. Het zijn twee belangrijke bedrijfstakken, maar er is meer. En wie weet wat er in de toekomst nog komt, want een ding is zeker: ondernemen zit de Fleurens in het bloed. Al 100 jaar.